Isnin, Disember 08, 2014

Nak Ber C.R.U.S.H??



Assalamualaikum..nak tahu ape saya nak update pada malam yg amat sunyi nie kan? Rasanya semua dah tahu ape tajok yg saya nak bagi nie. Satu dan simple aje.

C-Cintalah

R-Rumah Allah

U-Untuk

S-Sepenuh

H-Hati

haa..nilah akronimnyer yang saya nak ceritakan pd malam nie. Tengok gamba dan video Lara Alana kejap tadi..biasalah, hilangkan tension kejap.

Ha! Nak jdkan cerita, saya dulu ni jarang nak pegi masjid, apatah lg klu masjid tu jauh dgn hostel. Lagilah kan? Memg tak pergilah. Tapi, ada lah dalam satu hari itu, perasaan nie membuak-buak nak pergi. Saya pun pergilah..

Nak dijadikan cerita, sy dengar azan Maghrib yg mendayu-dayu. Sedih dan hampir saya nak nangis. Nak tahu kenapa? Dah jatuh cinta dgn kalimh Allah yg suci tu. Saya nie nak kata alim tu, tak adalah sangat just biasa2 saja. Tp, memang saya dh tak tahan. Suara dia sedap sgt.

Lepas je solat Maghrib, saya pun duduk termenung kejap. Ntahlah..fikir masalah dunia lagi kot, busy dengan assignment lagi, jd fikiran tak tenteram la..hehe. Asyik2 org inbox kita bila la nak merasa nasi minyak la..apa la,saya nie jenis semak kepala sikit, jd tak hairan pun..


Ok, saya pun selepas solat Isyak ape semua, bergegas balik dorm. Malas nak jumpa org sgt, sbb nak ade masa utk kite menyendiri, jd balik dorm tu terus nangis (td kata x ada perasaan, rupanya turun jugak air mata nie ) Roomate x ade dlm dorm, jd..kira ok la tu kan. Nangis tanpa org len tahu.

Kenapa saya nangis? Saya nangis sbb satu jer, masalah sy time tu. Rata2 kwn saya dah sibuk x nak jd berlagak suci brlagak alim lah kata diaorg. Saya diam jer mula2, sbb malas la nak cri gadoh.


And then, heboh la kwn sy tu dah sibok nak berCRUSH!! Sy terkejut..dia sgt baik dan sy sama skali tak sgka ini boleh terjadi. Saya nangis, sy rasa tak mampu nak tarbiah dia (ape yg sy fikir waktu tu sy tak layak sbb saya bukan ahli BADAR). Sy tahu org tak suka saya, orang benci tgk saya..sampai lah sekarang, tp saya diamkn diri aje.

Saya cuba tulis moment di Wechat pasal CRUSH nie. Sy nak dia sedar..Tp, kenapa dia tak beri ape2 respon? Dia kutuk sy lg. Ok..Saya diam. Saya sematkan diri lg...

Kau Kena Tabah..Jangan Nangis.
Saya cuba kuatkan semangat...Its oke. Aku dah cuba buat yg terbaik. Jgn risau..Moga2 dia berubah.
Itulah mkna CRUSH sy yang sebenarnya. Cinta Allah dulu. Saya menerima kekuatan melalui kalimah azan yg mendayu-dayu dulu tu. Saat itu sy bgkit mnjd seorg yg baik.

Mulai hr itu, sy tahan je bila tgk moment yg tak berapa sy suka. Cinta seseorg bagai nak mati. Islamik la konon, tp pernahkah mereka fhm perasaan sy? Sy tahan je..sbb sy dah bsar..boleh fikir ape yg baik dan ape yg buruk. K....fine, stay calm.

Sbb tulah Allah haramkan bab ber CRUSH bagai nak mati nie. Tak ingat ape lg dah, ingat pakwe/makwe dia aje..haishh..memg nak kena. Solat pon ke mn, ape pon ke mana.. (Sy pon lwan nafsu jugak sbb nak solat pon asyik lewat je- tu yg tak berCRUSH, klu berCRUSH..tak tahu la, solat mmg tak la.)

Ok..setakat itu je entry untuk hari ini..mohon maaf ye andai terkasar bahasa :) Assalamualaikum semua..