Khamis, Jun 02, 2016

Review: Cream, Soap & Serum Suspa Beauty

Sebenarnya, dah lama nak review tapi masa tu barang dah sampai dan Fea ada di Kuching. Tak sempat nak merasa pakai produk ni. Baru godek-godek dah jumpa dalam stor. My mum yang simpan. Berkurun cari tak jumpa. 
Ini merupakan day & night cream. Sedikit melekit tapi baunya sangat wangi. Fea selalunya guna lepas cuci muka dengan sabun beras. Limited edition tau! Ada jugak produk yang lain antaranya ialah:

ULTIMATE PERFECTING TONER
πŸ‘‰ Bahan asas: Extract bunga mawar merah 🌹🌹🌹
πŸ‘‰ Fungsi:
- miracle water πŸ’–
- dapat mengecutkan jerawatπŸ’–
- dapat membersihkan liang pori yang tersumbatπŸ’–
- mempercepatkan pencerahanπŸ’–
- melembutkan wajahπŸ’–
- membuang sisa kotoran pada kulitπŸ’–
- bertindak sebagai anti penuaanπŸ’–
πŸ‘‰ Cara Penggunaan:
1.Basuh muka dgn Milky Gluta soap/Acne soap.
2. Lap sehingga kering. Semburkan toner pada kapas dan sapukan perlahan-lahan pada wajah ATAU semburkan terus ke wajah. Kemudian, sapukan krim siang suspa beauty diikuti bedak dan semburkan sekali lagi untuk kemasan bedak dan pasti kulit akn kelihatan cerah semulajadi.
Toner daripada ekstrak mawar sangat berguna kepada yang berkulit pori yang besar atau kecil. Baunya yang wangi pulak tu mebuatkan kita rasa segar sepanjang hari. Sebenarnya kulit yang ada pori membuatkan kita tak selesa sebab ada minyak di muka. 
 WHITENING SPECIALIST SERUM
πŸ‘‰ Bahan asas: Extract buah peach πŸ‘πŸ‘
πŸ‘‰ Fungsi:
πŸ’‹ Mengecilkan parut jerawat berlubang
πŸ’‹ Mengecilkan liang roma
πŸ’‹ Merawat masalah jerawat, blackhead, whitehead, pori terbuka dan jangkitan bakteria.
πŸ’‹ Memperbaiki jaringan kulit yg rosak dan kedutan pada wajah
πŸ’‹ Mencerahkan wajah dlm waktu singkat
πŸ’‹ Mengurangkan pigmentasi tanda penuaan
πŸ‘‰ Cara Penggunaan:
Basuh muka dengan Milky Gluta soap/Acne soap. Ambil satu pam WSS,dan ratakan pada wajah. Urut perlahan-lahan sehingga meresap ke dalam kulit (lebih kurang 1 minit)
SANGAT BAGUS JIKA DIGUNAKAN BERSAMA EXTRA WHITENING SET. Highly recommended πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Serum ini sangat bagus jika digunakan setiap hari dalam 2 kali sehari. Serum membantu supaya kulit kita akan tegang dan mencerahkan kulit. Serum juga berupaya membaiki sel-sel kulit yang mati dan mengeluarkan sel kulit yang baru.
DIAMOND FOUNDATION 
Take note:
πŸ‘‰ Menutup parut,jerawat,jeragat,kedut
πŸ‘‰ Mengandungi UV protection yg tinggi
πŸ‘‰ Merawat kulit kering dan kulit berminyak
πŸ‘‰ Mengandungi pati pencerah yg dpt mencerahkan kulit dari dalam
πŸ‘‰ Diinovasikan dgn effect 'glitters'
πŸ‘‰ Tahan sehingga 18jam (setiap kali penggunaan)
πŸ‘‰ 1 pc tahan 4bulan
πŸ‘‰ Pakai dgn span lembap utk kesan yg terbaekkk πŸ‘πŸ‘πŸ‘ 
Kandungan:
πŸ‘‰ Mineral
πŸ‘‰ Minyak biji anggur
πŸ‘‰ Kolagen dari tumbuhan
Harga:
πŸ‘‰ RM66(WM)/RM76(EM)
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Kelebihan Suspa Beauty Acne Soap
πŸ’‹ Mencerahkan kulit
πŸ’‹ Mengandungi antibiotik yg dpt merawat jerawat yg serius
πŸ’‹ Membuang bintik hitam dan jeragat
πŸ’‹ Menghapuskan minyak pd wajah (disyorkan kpd yg kulit berminyak
πŸ’‹ Anti penuaan
πŸ’‹ Mengecilkan pori pd wajah
 Kelebihan Suspa Beauty Milky Gluta soap
πŸ’‹ Dihasilkan dari susu segar
πŸ’‹ Melembapkan kulit dan membantu membekalkan oxigen utk kulit
πŸ’‹ Mencerahkan kulit dr dalam
πŸ’‹ Menghapuskan parut2 jerawaf
πŸ’‹ Memudarkan bintik2 hitam dan jeragat
πŸ’‹ Mengawal minyak
πŸ’‹ Mengecutkan jerawat2 halus
πŸ’‹ Anti penuaan
Sekarang, Fea bagi details kepada yang nak order. Produk ini sangat best. Sebab dia organik. Tak ada bahan kimia yang boleh merosakkan kulit :)
Cara order:
Whatsapp -0139061208 (Kak Ifa)
Instagram: @migafamussiesuspa_beauty
Facebook: Migafa Mussie

1 comment

2 Jun 2016 5:54 PTG

wah macam best je, nanti nak trylah..

singgah sini, jemput blogwalking dan comment me back :)

neezaohneeza.blogspot.my

Catat Ulasan